Arganový olej kulinářský a jeho použití
Argánový olej kulinářský na vnitřní použití
Extra panenský Arganový olej je lisovaný z prvních plodů ořechu Arganu. Tento vzácný a mimořádně cenný olej je 100% přírodní organická látka bez konzervantů. Pro jeho silné regenerační, léčební, protizánětlivé a antibakteriální účinky se mu říká i tekuté zlato nebo marocké zlato. Berbeři používají olej po celá staletí při vaření, léčení i na kosmetické účely.
Obsahuje 80% esenciálních nenasycených mastných kyselin, především Omega 9 a Omega 6, které jsou nenahraditelné pro růst, zdravý vývoj člověka a mozkovou činnost. BIO arganový olej má několikanásobně vyšší antioxidační potenciál než olivový olej.
100% bio arganový olej se vyznačuje i neobvykle vysokým množstvem vitamínů A, E a F. Téměř zázračné účinky tohohle výhradně přírodního produktu přispívají k dobrému zdraví a ochraně kůže před škodlivými vlivy znečistěného životního prostředí.
Svým složením a chutí je bio arganový olej nezastupitelný v gastronomii. Gastronomický olej dodává jídlu jemnou ořechovo-sladkou chuť.
Použití arganového oleje potravinářského
- do salátu
- do krému
- do omáček
- do polévek…
- na maso, drůbež, ryby….. tesně před dovařením